tisdag, november 28, 2006

Trevlig läsning

Vaknade i morse o kände mig sämre igen, 38.5 i feber o halsen var totalt igensvullen sånär som på någon cm. Kunde se att min halsböld i högra halsmandeln hade "mognat" ordentligt, så jag åkte till sjukan igen där man beslöt sig för att skära upp den o tömma den. Medan jag satt i väntrummet kände jag att det slutade göra ont o en underbar mjölig smak av VAR spred sig i munnen, bölden hade spruckit av sig själv. NICE!!! Behövde bara gå in till doktorn som bara konstaterade att han slapp skära i mig, o jag kunde konstatera att det kostar 250 kr o sitta på sjukhuset så länge, att kroppen sköter behandlingen själv. Hade varit billigare att stanna hemma. Nu är jag frisk igen!!?

måndag, november 27, 2006

Mushrooms

Efter att ha genomlidit ett av mina värsta dygn i världshistorien, med en begynnande HALSBÖLD, fick jag ta hatten i handen o gå till doktorn. Är inte nån anhängare av antibiotika,( har bara tagit det 2ggr i samband med sjukdom förut), men hellre det än döden via kvävning, som höll på att bli fallet. Rätt penicillin vid rätt tillfälle är EFFEKTIVT. Ca en halvtimme efter att ha intagit mögelsvamparna, känner man i hela kroppen att nåt händer. Nu 3 tim senare, är jag som en urvriden disktrasa o dom brutala symtomen är betydligt blygsammare. Plötsligt kan jag höra musik o se färger igen. Vad var det för svampar egentligen?

söndag, november 26, 2006

Inte hundra?

Var totalt färgblind idag, när för en gångs skull Novembersolen visade sin bleka nuna. 11 grader varmt var det direkt på morron. Men tack vare en svullen hals på ena sidan, o allmänt nedsatt verklighetsuppfattning, blev den här dan till en grå massa. Var trots det med o körde söndagscykellångpasset med dom andra, men jag kortade lite o kom hem en kvart tidigare än vanligt. Njöt inte av cyklingen, det var inta skönt att bada efteråt, gårdagens goda hemgjorda pizza smakade sådär o skidåkarna på tv körde bra, men jag brydde mig inte!
En höjning av kroppstempraturen med några tiondels grader pga halsen får allt att bli grått. Be en bön med en spruta knark i armen skulle lätta upp.......?

torsdag, november 23, 2006

Dödens trötthet?

En mörk regnig morron för ett par veckor sen, mötte jag Liemannen. Han kom ut från grinden precis bredvid bion, dolde sitt bleka "ansikte" i huvan på kappan och hukade i regnet.
Att möta honom brukar ju betyda bråd död, så när jag den här förmiddan kände Dödens trötthet, blev jag lite orolig! Mina arbetskamrater sa att jag såg ut som en Zombie, o dom är ju redan döda. Vid tiotiden tittade jag mig själv i spegeln o såg vad dom andra såg; En levande död!!
Tänker jag efter lite noggrannare så var faktiskt "Liemannen" en helt vanlig svartrockare som fått på sig stora regnkappan o förmodligen skulle gå till sitt jobb, men det räckte för att jag skylle rycka till o titta två gånger. Och Dödens trötthet som jag känt hela förmiddan, beror nog mest på att jag suttit på en cykel o tränat så flitigt som en 40 timmars veckas kroppsarbetande Stefan kan göra. "Det begriper du väl att det tar på krafterna!!" som misstänkte Palmemördaren Christer Pettersson sa. "Byta med mig då?" sa han oxå.

onsdag, november 22, 2006

Enkel resa.

Att komma hem till civilisationen o ljuset från gatlyktorna efter några timmar på cykel i mörkret, har vissa likheter med att vara på väg ner för landning efter en lite halvtrist flygning.
Flygkaptenen: "Ja de här e kaptenen som talar. Vi beräknar landa om ca 5 min,tittar ni till höger ser ni Norrtälje. Vi hoppas att ni haft en trevlig resa och att ni återkommer snart igen. Vädret i Norrtälje är sådär; Ca 6grader varmt o regn"... JA TACK KAPTEN DET RÄCKER, JAG VET VAD DET ÄR FÖR VÄDER, JAG HAR TYP SUTTIT PÅ VINGEN I REGN O BLÅST HELA FLYGNINGEN....!! KÄFTEN!!!
Så kan det kännas att cykla långpass kvällstid, men jag hann inte bli så blöt trots regnet ikväll o inte var det kallt heller, det var bara att trycka på knappen "Ignore rain" några gånger.
Gårdagens vidriga spinningintervaller var värre.

måndag, november 20, 2006

"Där det ska hända, står det still"...

Det blev ingen kvällspromenad för Selma, o hon sitter o surar på dörrmattan. Det har nästan blivit viktigare än mat för henne. Träningsnarkoman?
En trög måndag har passerat in i evigheten. Extermt oinspirerad gick jag till gymet o trodde jag inte skulle orka upp för trappen ens, men den konkava spegeln i omklädningsrummet gav mig lite självförtroende, det var bara att gå upp o bända. Tog i så skallen höll på att sprängas... Ska det kännas i skallen när man tränar magen? Posted by Picasa

lördag, november 18, 2006

Sent ska den late vakna!

Kl 9.14 vaknade jag i morse, till o med katterna hade gett upp hoppet att jag skulle komma ur sängen o sov lika gott dom me. Men med tanke på den sjusovare jag en gång varit, så är 9 tidig morronstund. Så här på kvällskvisten efter avslutat intervallpass, kan jag konstatera att det har gått en månad på min vinterträning, och den månaden är nog den mest disiplinerade månad jag nånsin tränat!!! 5dagarträningisträckmed2dagarvila, funkar än så länge kanon. Det inrutade programmet är ett måste för att få en flummare som jag att få struktur. Det kom man på, efter snart 15 år av ganska seriös träning och vid en ålder av snart 40. Sen om jag blir nån promillle bättre återstår att se.
Den infraröda strålen som för över pulsdata från klockan vet väl snart vilket pulsmönster som gäller för respektive dag. Men efter nyår ändrar jag lite.
Jag vill inte bli en robot.

onsdag, november 15, 2006

3 bilar o ett vilddjur

Hade mött sammanlagt 2 bilar den första timmen på mitt traditionsenliga kvällscykelpass på onsdagar. Stannade en liten stund mitt på skogen mellan byarna Estuna o Eneby för att lätta på blåsan. Under den minut som jag står där så hinner 3 bilar passera o två av dom saktar in när deras strålkastare träffar mig, min blänkande stråle o min liggande cykel. Dom undrar nog vad det är för dåre som står där o pissar i mörkret. Hoppar upp på cykeln o ska dra vidare när jag hör hur kvistar bryts i den kolsvarta skogen bredvid vägen, det hörs även ett frustande eller möjligtvis ett fnys. Min puls går upp i minst 200 o jag hinner tänka att det säkert är en arg björnhona som ska anfalla o bita ihjäl mig? Kanske en ensam bitter varg? Ett galet vildsvin som kommer över mig o biter mitt fagra ansikte till oigenkännlighet, med sina trubbiga tänder? En rabiessmittad räv som hugger efter hälsenorna? Förmodligen var det en grävling eller möjligtvis en råbock, men det räcker för att jag ska passera Eneby gummiverkstad i typ 65km/h med tuppskinn över hela kroppen. Det rasslar o knakar även fortsättningsvis lite här o där i skogen under resten av passet, men då var jag redan inställd på att dö, så det gjorde inget.
Kolhydratbrist på slutet får mig se upp mot den mörka stjärnhimlen. Dom tre vise männen vill hela tiden att jag ska åka till vänster, men jag tar höger. Jag är ju inte Jesus heller. Hans far uppenbarade sig i det mål mat jag åt när jag kom hem? Åtminstone var det gudomligt gott. 3.04 tim rätt in i träningsschemat.

tisdag, november 14, 2006

Den friaste av friheter!

Tog helt spontant ut en halvdags kompledighet, o gick hem. Det fanns ingen annan anledning än att det var skönt o jag behövde sova lite skönhetssömn på soffan i ett par timmar. När jag vaknade var jag lika ful som innan, men betydligt renare i sinnet. Arbetslivet gör oss till robotar som bara gör som vanligt o inte tänker ett dugg, förutom på sin arbetsuppgift förstås. Många kreativa tankar har nog fått dukat under i 9-5 monotonin. Jag säger NEJ. Såg en ensam arbetshandske ligga på vägen vid hamnen igårkväll, nån hade tappat den, o säkert saknade han den nästa dag. Eller kanske hade han bara slängt den!! Och skitit i allt, o bara dragit hem, för att göra inget. Bara för frihetens skull. En heroinist blev intervjuad i tv om att det cirkulerade dåligt knark i stockholm. Han sa: "Vi måste göra nåt, man kan ju DÖ av skiten"..... Åh fan!!
Jag hade kanske svarat nåt liknandde om det hade handlat om jobb...

söndag, november 12, 2006

Svart

Har ändrat lite på sidan, till en färg som passar mig lite bättre. Allt jag skrivit får en helt annan innebörd.
När jag var fem år gammal o hade varit på sjukhus o sytt för att ha skurit mig i handen, så skulle jag efteråt få en ballong, för att jag varit så duktig o inte skrikit när dom behandlade mig. Sköterskan frågade snällt: "Vilken färg vill du ha lille vän?" Jag svarade surt:"SVART!!" "Vi har nog ingen svart ballong" sa sköterskan. "Då vill jag inte ha nån!!!" sa jag .

lördag, november 11, 2006

Psyklo cross.

Novemberregnet var blött o kallt, när vi körde cyclocross race på Nordrona. Testa formen i November är väl kanske inte det allra viktigaste kan man tycka, men när man väl stod på startlinjen så var det ganska viktigt, trots allt. Tyckte att jag fick en liten föraning om vad min 3v gamla vinterträning verkar ge. HATAR verkligen segt före o mycket slätdrag, men jag orkade trots det, streta emot skapligt o gnetade på, trots mina svaga punkter.
Det bästa av allt denna skitiga dag var att tina
kroppen i badkaret efteråt. Man är väl som en
bastufinne, som måste hoppa i en isvak o plågas
innan man kan njuta. Bra för psyket.
Eller klar för psyket?
Nåja, det var nog det vettigaste man kunde göra denna dag, trots allt.
Smutsigt yttre, rent inre? Eller nåt. Posted by Picasa

fredag, november 10, 2006

Vilodag..?

Har varit trött idag, tur att det är vilodag. Men man får inte längta FÖR mycket efter vilodagar, då får man inte ut nåt av dom o man blir bara besviken på hur halvtråkigt man har det. Det som skulle bli så skönt! Ungefär som att starta en tävling o ha en sån där dag när man vill på tok för mycket, o allt bara går dåligt. Det som skulle gå så bra! Måste va nåt fel på mig? Kanske nån vitamin som saknas eller nåt? Sånt funderar jag på och tar en näve fikoljetabletter med den där nyttiga omega 3 oljan. Fiskolja!? Tänk hur många fiskar som fått såtta livet till i dom utfiskade haven på vår ansträngda jord, bara för att få fram nåt som gör att vi människor blir lite smartare o lever längre. Längre liv medför ännu fler människor som leder till ännu mer miljöförstöring o frosseri. Det finns massor av liknande exempel i våran jakt på bekvämlighet, hälsa o lycka.
Människan är ett svin! Vissa av oss kan inte ens uppskatta en vilodag...

onsdag, november 08, 2006

Ringar på vattnet.

När du läser detta så har jag påverkat ditt liv för alltid!
Allt man gör o inte gör har ju en betydelse för framtiden, oavsett hur litet o patetiskt det än kan vara. Som att läsa en blogg. Jag varnar dig!! Om du inte läser färdigt detta så kanske du gör nåt annat, som du kommer att ångra? Eller inte ångra?
Den står där i hörnet än, min gamla gitarr som jag fick låna av en kompis för 15 år sen, men aldrig lämnade tillbaka. Han tog helt ovetande med sig gitarren till mig en gång, vi skulle spela o sjunga lite på fyllan typ, o på den vägen är det. Den där gitarren som jag aldrig lärde mig spela ordentligt på var ändå av rätt stor betydelse. Skrev faktiskt några låtar med den som hjälp o skrek ut min ångest. Skönt. Den har haft såpass stor betydelse för mig att den står där än, nästan på samma ställe. Skulle egentligen ha blivit rockstjärna, men några saker, både stora o små, fick mig att inte bli det. Så det gäller att tänka sig för, så man inte slösar bort sitt liv o sina drömmar med att göra onödiga saker, som leder till andra onödiga eller nödvändiga saker. Som att läsa en blogg.. Posted by Picasa

måndag, november 06, 2006

Fullmåne

Vid fullmåne blir man galen!? Folk gör mer våldsbrott enligt statistiken, man sover sämre, och man blir starkare??
När jag var på gymet idag så blev jag typ Hulken, o bollade med vikter som vanligtvis ger mjölksyra o smärta. Det kan vara resultatet av att jag körde ner mig totalt förra veckan, o sedan "vilat" ikapp just dom musklerna. Men jag tror mer på fullmåne effekten. Som tur var så hade jag elastiska kläder, så dom höll. Jag säger bara:
Dont make me angry! You would not like me when im angry!

söndag, november 05, 2006

2.59.13...

...är tiden som står på min pulsklocka efter dagens distanspass på cykeln i slaskigt väglag. Här fuskas inte med några minuter för att snygga till träningssiffrorna. Igår blev det 59 min o 59 sek. Siffror gör ingen cyklist? Heller?

59.59

I en tom spinninglokal utspelar sig varje lördag en för världen liten, men för mig jobbig händelse. Jag kör intervaller!
Snöslask ute o för en gångs skull känns det rätt bra att vara inne i värmen. Man måste ibland gräva rätt djupt efter urkrafter för att klara köra ett intervallpass ordentligt, o tankarna blir suddiga. Mot slutet av passet är man så trött att man tror att man ska dö, o jag ser nästan livet passera i mitt huvud för en sekund.
"A lifetime of fucking things up, fixed in one determined flash" som Trent Reznor säger i "Downward spiral"! För honom handlar det om tankar, hur det skulle vara att skjuta sig själv i truten. För mig handlar det om att plåga sig på cykeln! När jag kommer hem är jag just på väg att sätta i just "downward spiral" o lyssna. Kanske är det tur att det kommer en envis söt liten katt emellan o vill kela... Posted by Picasa

onsdag, november 01, 2006

Undantagstillstånd?

Nuförtiden utlyses i princip undantagstillstånd så fort det faller några cm snö. När jag cyklade till jobbet i morse blev jag omkörd av vägverkets lastbilar som hade satt på stora plogblad och nästan hotfullt åkte omkring, likt stridsvagnar i ett land med krigsberedskap. Det stora hotet idag va 0.5 cm snö o lite vind.
Snö o vind var även hotet för om mitt träningspass skulle bli av eller inte, och visst var det lockande att ligga kvar i soffan när snön virvlar ute. Mörkt var det o kallt me. Men man är ju van att kämpa i mörker o motvind, o jag gillar snö, den gör mig avslappnad på nåt sätt. Månen sken på dom vita vägarna o i medvinden var det nästan lite religiöst. Inte var det nåt kaos, det var bara en upplevelse att höra vinden vina i dom novembergråa träden, och känna vacuumet som uppstår mellan två snöbyar. Fast när jag kommer hem efter 3 tim cykelfärd i lugn o ro, sätter jag på tvn o ser hur stackars svenskar blir utsatta för naturens hemska krafter...
Det var jag mot naturen idag, och jag vann, men jag hade naturen med mig. Träningspass man minns!