onsdag, februari 28, 2007

Ojojoj!

När jag den 25 oktober körde mitt första onsdagskvällspass, var det fortfarande lite ljust när jag startade kl 1745. Sen dess har allt bara varit ett enda långt mörker. Har inte missat många onsdagskvällar. 1 missad pga sjukdom, 2 pga resdagar till Gran Canaria, 1 har istället körts på Fredagkväll, 2 har körts dagtid med Onsdagsklubben och 1 hoppade jag över under en spontanträningsvecka i början av året. Det ser skönt diciplinerat ut i träningsdagboken.
Idag den 28 Februari, var det oxå lite ljust när jag stack iväg kl 1800.
Sen blev det mörkt.
Och den lampa jag har till hjälp att lysa upp min tillvaro räckte som vanligt bara i 2.45tim.
Som så många gånger förr fick nödljusen med sina artificiella kalla bleka strålar leda mig genom tillvaron.
Gonatt.

måndag, februari 26, 2007

Idrottsman?

Stark som en oxe tränade jag min mage o min rygg igen. Såg i spegeln att jag ser iallafall något mer ut som en idrottsman numera. Ok, lite bukfetma, dålig hållning, lite blek, något tanig, trött i blicken, trög i blodet, lätt andfådd, artrossvullna leder, systembolagets bragdmedaljer under ögonen, skäggig.... Men i övrigt i toppskick!
Det tog dryga 39 år att bli så här stark och snygg.
Alla vänder sig om när jag går förbi?
Åt fel håll.

söndag, februari 25, 2007

lördag, februari 24, 2007

Moral

Seg i kroppen o huvudet, ingen lust liksom. Intervaller inomhus + lite styrketräning av mitt svaga ben. Tredje passet på raken inomhus! Inte speciellt kul, men effektivt. Mina ben dom värker och jag tänker på smärtan, är den fysisk eller psykisk. Var gör det mest ont. Jag tänker på allt, utom tramptagen och smärtan.
Kör fortfarande 5*5 två ggr i veckan, men har börjat köra lite spurt på sista intervallen för att chocka systemet lite. Skitjobbigt ju!
Men den plågsamma timmen är snart över, och min moral har vunnit över apatin som jag kände på förmiddan. Fantastiskt?
Nu ska jag missbruka dålig mat hela kvällen tills jag mår spy. Det är livskvalitet det....

torsdag, februari 22, 2007

Hårt arbete

En väldigt lugn dag på jobbet som tur är! När det är vm i skidor kan man ändå inte jobba som folk. Blev kanske sittande lite väl länge framför tvn för att vara på jobbet, men det var grymt spännande att se Björn Lind göra sitt bästa lopp för säsongen. Fann mig själv sitta o skrika, hade jag skrikit lite högre hade det blivit medalj, det är jag säker på! Har alltid trott att jag kan påverka resultatet från min sida av tv skärmen bara man får koncentrera sig riktigt på tävlingen. Säg den historiska idrottshändelsen som inte jag sett o hejat fram till.
Men idag satt det oturligt nog en jobbig kollega bredvid o ställde dumma frågor hela tiden...
Koncentrationen blev lidande helt enkelt!!!!

onsdag, februari 21, 2007

Pest eller kolera?

"En inställd spelning är oxå en spelning" sa Ulf Lundell en gång, lite lagom full. Att ställa in var dock aldrig min tanke ikväll, trots att kylan blåste in från öst med -14 gradig luft, lite lagom uppfuktat av ett öppet Ålands hav. Vidrigt. Så det var bara att ta ett annat motbjudande alternativ: Att köra 3 tim distans inomhus på spinningcykel, vilket jag gjorde! Kan konstatera att det var typ tråkigt, men inte så tråkigt som jag trodde. Man får dessutom en VÄLDIGT jämn pulskurva vilket bara är en fördel. Men jag gör nog inte om det inom en snar framtid. Men man fick se människor komma och gå. Man fick se mörkret falla. Man fick se hur sakta tiden egentligen går, vilket jag bara trodde att man kunde uppleva på jobbet o i lumpen Hoppas det inte är lika kallt nästa onsdag.
3 timmar och en sekunds träning idag. INTE EN SEKUND LÄNGRE!!

tisdag, februari 20, 2007

Insnöad

Laddade som en tok genom snödrivorna för att komma till jobbet i morse. Enväxlad gubbracer kanske inte var det optimala fordonet idag om man säger så. Men fick lite träning?
Som en maskin körde jag intervallerna på spinningen. Det tar exakt 1 min o 7 sek att komma upp i 90 % av max, om man strax innan ligger på 75%! Stämmer ganska bra nästan varje gång. Utom när man är sliten. Sånt får man reda på om man följer ett program till punkt o pricka.
Som en maskin letar jag fram min enväxlade gubbracer i morron o plöjer ett spår i orörd snö.
1 tim senare är spåret bortplogat för alltid.

måndag, februari 19, 2007

Osliten!

Efter en längre period med en känsla av slitna ben, känns det idag ovanligt bra för att vara måndag. Har annars bara haft den här känslan på vissa lördagförmiddagar, efter mina 2 vilodar. Kanske är jag bara lite hög efter jobbig magträning ikväll?
I morron väntar intervaller 5*5 min som vanligt på Tisdagar, o jag ska fan böja vevarmarna, bränna upp motståndspadsen och slita ut remmen på spinningcykeln. Sen ska jag svetta ner hela lokalen, springa skrikande som en superhjälte rakt igenom dörrarna......... sedan bli väckt på golvet spinninglokalen o inse att jag kollapsat redan på uppvärmningen.
Lika svag som vanligt.

lördag, februari 17, 2007

Bäst

Åkte ner till Lida för att utföra det stora verket! Åka dom traditionella företagsmästerskapen på skidor. Med hela världen på mina axlar? Som vanligt gick jag vinnande ur "striden". Inte så hård konkurrens om man säger så, 4st startande... Ändå rätt kul att vara bäst av alla 300 anställda. På nånting. Överlägset dessutom!
Nåja allt är relativt.

fredag, februari 16, 2007

Med låsta sinnen mot framtiden

Har klarat en vecka till. Fysiskt sliten. Har varit med om det förr, när träningen tar så mycket kraft att man går in i nån sorts sparlåga. Arbetsdagarna som jag önskar jag hade sluppit, är som tur var rutinmässiga. Nåt engagemang är inte att tänka på. Trots att man har betslet i käften o piskan på ryggen går det bara i min takt. Det är jag som bestämmer, som tur är.
Lördag i morron, då öppnas mina sinnen igen.
Ombyte förnöjer?

onsdag, februari 14, 2007

Ljusare tider

Försov mig med en halvtimme i morse, men jag lyckades ändå utföra mina arbetsuppgifter på jobbet på ett någorlunda tillfredsställande sätt.
Lyckades oxå återigen att komma ut o träna ikväll!!
På träningspasset lyckades jag klara mig från att vurpa i modden i Norrtälje, undvika att bli nerprejad av stadsjeepar vid Marholmen, inte titta i dom spöklika fönstren på penningby slott, inte bli religiös av det fina ljuset som lyste upp Länna kyrka, klarade mig från att stanna o fika i Finsta kiosken, lyckades pissa hål i skaren på Lohäradsfälten, klarade mig från att ramma en råbock i Flemingsberg, lyckades cykla 3 tim o 2 min..
Ska dock försöka att inte försova mig i morron. Tur att det blir ljusare för varje dag.
Det är ju inte långt till våren!!!!!

tisdag, februari 13, 2007

Scooterterapi

Tillbringade en del av kvällen i 31 graders fuktig värme. Som i en mardröm trampade jag allt jag orkade men kom ingen vart. I öronen ekade mantrat översatt till svenska " Vi blir snabbare, hårdare, scooter" ? Efteråt är alla lugna o harmoniska. Kallas spinning.

måndag, februari 12, 2007

Svag

Kände en oerhörd trötthet när jag cyklade till jobbet denna avgrundshemska måndagmorron. Det mesta var grått. Sista biten när jag passerade kyrkogården, hoppade det ett gäng kajor förskrämt framför mig, fortare o fortare, tills dom likt vänner i livet flög åt olika håll.
Men jag fortsatte som vanligt. Rakt fram. Mot målet? Eller kanske rent av mot min undergång?

Hoppas jag känner mig starkare när jag går på gymet ikväll..

lördag, februari 10, 2007

Bäst när det inte gäller

Körde ett testlopp på cykel idag, på en flack asfaltsbana med 4a raksträckor o 4a kurvor med lite is. Kände mig stel i början, men det gjorde nog alla 6 som var med. Det blev några få ryck i början, men ingen hade kraft att gå ifrån solo, ända tills JAG tryckte till efter ca en kvart. ALLA släppte o min ledning på ca 10 sek, höll jag tills det var drygt 5 min kvar, då jag lite stum o dum, lät dom andra gå ikapp igen. Sen blev det lite lurpassa sista varven innan det drog ihop sig till spurt, som jag rätt lätt tog hem!!!
Dom andra kanske ville vara snälla mot mig eller nåt? Eller kanske är jag starkare???

Dagen avslutades med ett helt underbart långfärdsskridskopass i fantastiskt vinterväder.
4 cm dunsnö på 20 cm is i början o ca 10 cm blankis längre ut.
I vanlig ordning var det medvind utåt o lite motvind hem.
Kom ända ut till halva Vätö utan att behöva oroa sig för isen ett dugg. Ett utav dom finare skridskopassen jag kört. Men vi var lite trötta när vi gick i land i Playa del Grind.
Vinter är härligt ibland. Posted by Picasa

fredag, februari 09, 2007

Vila

I lådan med orörda träningskläder ligger Stina o sover.
Sköna vilodagar, och mina ben känns som ben igen. Gonatt. Posted by Picasa

onsdag, februari 07, 2007

Kallast.

Hade förmånen att ha turen att få möjligheten att vara ledig(?) idag. -18 grader kallt på morronen och den kallaste dagen för säsongen. Brukar ju köra kvällspass på onsdagar, men jag valde att vara med på Gunnars nästan kultförklarade onsdagklubbspass på dagtid.
Utgångstiden blev dock ändrad från kl 9 00 till kl 10 00 pga kylan.
Det var ändå -15 när vi stack iväg men temperaturen gick upp under passet och sista timmen var riktigt njutbar med februarisol o VIT snö
2 timmar o 46 minuter cyklade jag denna dag, då gamla bilar strejkar, då fåglar bara piper i nödfall, då det knäpper i huset av kyla, då snoret rinner även på den mest spacklade tjej som vågat sig ut.
Här hade jag kunnat dragit några käcka klychor om vad som händer med en när man är med om sånt som inte dödar, eller om dåligt väder i förhållande till dåliga kläder.
Men jag gör det inte. Posted by Picasa

söndag, februari 04, 2007

Grått

3 timmar cykel under en grå himmel, på grå asfalt, iklädd bland annat en grå underställströja.

lördag, februari 03, 2007

Free from desire

Det finns en fördel med att åka iväg o träna inomhus, istället för att sitta på en trainer hemma. Det är att man blir fri från frestelser. När jag kom in i omklädningsrummet på friskis på eftermiddan var det så lugnt att man endast hörde klockan ticka på väggen, likt en moraklocka i en stuga ute på landet i norrland. Ingen inbjudande soffa eller tv med rolig vintersport, ingen frestande mat i kylskåpet o inga keliga katter.
Fri från frestelser satte jag mig för att köra sedvanliga intervaller, som för första gången på länge gick "lätt". Pulsen gick upp när den skulle o ner när den skulle. Najs!
Det var tyst i lokalen men jag fick en gammal tecnodanshitlåt från 90 talet i huvudet. "Free from desire" hette låten , kommer ej ihåg artisten!!!!
Just den låten hade jag i huvudet när jag tog 11 platsen i Nm mtb H30 en het augustidag i Skövde 1997. Ett av mina bättre resultat. En bra dag. Var väldigt avslappnad under loppet kommer jag ihåg o koncentrerade mig på det jag gjorde. Precis som idag.
Fri från frestelser.
Låter som en munk i Tibet.
Sen fylldes friskis lokaler av 40 tjejer o kvinnor..................

torsdag, februari 01, 2007

Skenet bedrar

Fin, nästan vårlik dag idag. Isen på Norrtäljeviken ligger inbjudande. Ingen verkar ha varit ut o kollat isen, men det står ju i tidningen att isarna är bräckliga, och då ÄR det bara så. Tog en borr o kollade! Ca 12 cm fast is med lite för mycket fastfrusen snö på för att det ska vara riktigt kul att åka långfärdsskridskor, annars hade jag varit ute redan. Det är ju aldrig 100% säkert på isen, och om man väntar för länge blir det vår. Posted by Picasa