fredag, juni 29, 2007

torsdag, juni 28, 2007

Tidernas skitigaste?

Svenska sommaren har visat sina "bästa" sidor ett tag. Dygnslånga regnväder följt av kraftiga regnskurar med lite sol mellan.
Det var ändå rätt skapligt "torrt" i skogen när vi körde uppvärmningsvarvet på kvällens träningsrace. 2 varv av 7 hann vi köra innan himmlen öppnade sig. Detta ledde ett av dom blötaste o skitigaste träningsrace jag kört.
Skaplig fart i benen o bra medelpuls.

Katten som efter ett toabesök hade skrapat av sig lite bajs på min pulsklocka som låg på golvet i morse, tycker nog att det får vara nog med det här idiotiska tränandet i ur o skur....
Kan det kanske rent av vara kattskit i infraöverföringen som gör att jag har svårt att föra över filer från pulsklocka till datorn ibland?
Polar i Finland får nu ännu ett problem att lösa. Till 2009 kommer en modell som är kattskitsäker. Ner till 30 meters djup!

onsdag, juni 27, 2007

Alla är inne, jag är totalt ute i regnet o cyklar

Upp kl 6.15 i vanlig ordning, cyklar till jobbet på 12 min, är på jobbet 9 timmar varav 8 timmar arbete, cyklar hem i spöregn på 12 min, äter på en kvart, tar en tupplur på 27 min, byter om på 10 min, cyklar 3 timmar i konstant pissregn/spöregn o kommer hem kl 21.00. Vilket underbart liv man valt.

Cykelpasset i spöregn var inte så farligt alls med lite vinterbetonad klädsel, man är dyngsur efter en timme, men våtvarm i nån sorts symbios med allt vatten, och det enda som påminner en om att det regnar är smattret på hjälmen.

Det spöregnar fortfarande o jag skänker en tanke åt fiskmåsungen som bor på vårt tak på jobbet, som får tillbringa hela dygnet ute regn o rusk utan att ens kunna flyga iväg.
Jag har en torr lägenhet, varm dusch, god mat, en varm säng... osv
Bekväma människa!!

tisdag, juni 26, 2007

Dröm är dröm o saga saga

När jag typ 1980 fick min första 10-växlade cykel med bockstyre, så cyklade jag ofta tävling med mig själv, med kommentatorn från nån cykelsändning som inre dialog. Åkte även slalom på vintern i backen hemma, med vägpinnar som käppar o även där med tv kommentatorprat i mitt huvud. Favoritåkaren vann alltid, ofta genom ett mirakulöst andraåk. Jag gick MÅNGA gånger upp o åkte ner för backen. Minst sagt
Idag körde jag en träningstävling, ett tempolopp på landsvägscykel. Trodde tiden var förbi när man behövde leka tävling med sig själv o låta favoriten vinna, men det skulle ha behövts eftersom tidtagningen på arrangemanget inte funkade så där på topp, lite diplomatiskt uttryckt.

"Stefan har en bra tid på gång, det är en av dom snabbaste, kanske räcker det rentav till ledning!! JAAA det gör det!! Med bred marginal!!! Den här tiden kommer att stå sig LÄNGE!!

MEN jag är 40 o inte 13, och det är verklighet. Och jag är medelmåttig på tempolopp...

Fick bra träning ändå.

måndag, juni 25, 2007

Träning av muskler som aldrig vill bli gamla.

Efter midsommaraftonens vila o midsommardagens intervallträning o söndagens distanspass, var det styrketräning på gymet som stod på programmet idag. Allt efter beprövat schema.
Denna vecka är det tänkt att jag ska grisa lite hårt med träningen o kanske köra ner mig lite mer än vanligt.
Efter en liten träningschock o sen lite lugnare brukar min gubbkropp vakna till liv lite grann, har jag sett i mina vetenskapliga(?) analyser av träningsschemat. Väldigt överraskande o revolutionerande....?
I morron hatgrenen landsvägstempo.
Onsdag 3tim distans.
Torsdag Mtb träningsrace.
Fredag Vila.
Lördag Multisportträningsrace (Allt utom löpning för mig)
Söndag 3-4 tim distans.

Och mitt i allt elände måste man jobba oxå! Snart semester. Och snart är semestern slut.
Vad ska det stå på min gravsten?

söndag, juni 24, 2007

Igen

Eftersom det här är en Blogg o inte en "Blogg" så uppdateras den idag.
Alltid nåt att läsa!

torsdag, juni 21, 2007

Men va faaan

Blev stucken av nån insekt under ögat o svullnade upp. Man hade hoppats att det var nåt uppiggande i dess gift, men så var naturligtvis inte fallet och jag fortsatte trenden som hållit i sen i måndags att känna mig totalt körd som levande varelse. Har jobbat som en sjukpensionär, cyklat som en halvt förlamad o bara längtat efter att få sova.
Sov mig runt kvällens träningrace med en medelpuls på 148. Måste ha somnat ordentligt, för jag lyckades vurpa o få en lårkaka som skulle få vilken elitfotbollsspelare som helst att bli utburen på bår o bortförd med helikopter o borta från landslagsspel i ett halvår.
Men jag vaknade bara till lite en stund av smällen, innan jag sov vidare, i hopp om att få drömma lite sött eller nåt?

onsdag, juni 20, 2007

Pain in the ass

Kvällstidningarna tävlar ofta om "sensationella" nyheter. En "nyhet" som har förekommit en del på senare tid är stackars människor som har typ en 14 kilos böld i ansiktet, som dom gått med i 10 år o nu äntligen ska få hjälp. Personerna är ofta från Kina eller nåt annat fjärran hotfullt land där det bor konstiga människor. Förr kom konstiga människor från bortre Sovjet, men det är inte lika hotfullt längre, så nu är det Kina som gäller.
Kanske blir jag nästa offer för kvällstidningarna då jag har en växande finne i dom bakre regionerna efter för mycket sadelnötande.
Löpsedel: "Stefan från sverige har en 12 kilos böld i arslet. Efter 5 års plåga där han för jämnan fått gått klädd i xxxl mysbyxa, får han nu äntligen hjälp av en kinesisk specialist".

måndag, juni 18, 2007

zzz

När jag är riktigt trött, så får jag ofta ett sting av hat inom mig. Jag hatar alla måsten till exempel. Det är ungefär samma hat som man hade som tonåring, då var man ju alltid trött.
När jag ikväll med gubbcykel gled förbi replokalen vid hamnen o hörde hur "kidsen" spelade hardcore o skrek ut sitt hat, så log jag för mig själv o tänkte: Hellre vara 40 o hata som en tonåring, än att vara 40 o en mätt farbror.
I morgon är jag en mätt farbror.
Men när blir det i morgon?

söndag, juni 17, 2007

Stigfinnaren?

Tävlat i Borlänge Tour ingående i svenska MTB cupen. Totalt sett ett katastrofresultat, med vissa ljusglimtar

Dag 1: Prolog på 2.8 km på krokig, ej kuperad bana. Efter att ha provkört banan några varv på eftermiddan plus en lång ordentlig uppvärmning var det dags för start.
Fullt ös.
Efter ca 2 min kom jag på mig själv att jag inte hade blinkat en enda gång, vilket jag blev tvungen att göra, så inte kontaktlinserna skulle torka fast på ögonen. Gick i mål på tiden 5.09 vilket räckte till en 12 e plats. Godkänt.

Dag 2: Xc lopp på 3*8 km. Kände mig seg på uppvärmningen o så ödmjuk att jag vejade för en tusenfoting som kilade över vägen....
Tog det lugnt i starten o lät dom andra köra sig trötta? I första backen avancerade jag upp bland konkurrenter som jag brukar fajtas med o åkte med ganska bekvämt i dom kuperade områdena. På slutet av första varvet var det lite mer slätdrag o kände att jag fick kämpa för att hålla rulle. Tappade några gubbar o kom till ett stigbyte där någon kört sönder plastbanden som markerar banan. Självklart körde jag in på FEL stig, tillsammans med en stackare till. Vi var borta o irrade ca 4 min innan vi hittade tillbaks igen. Toksist. Då hade min sug blivit tappad, men jag körde ändå igenom loppet i nån sorts seg mardrömsvärld, där mjölksyran plötsligt infann sig 30 pulsslag tidigare än vanligt. Hade INTE nåt tryck på flacken, men kom i mål 3a från slutet. Ljusår från täten o ett halvt ljusår från där jag "brukar" hamna.
Så var det etapploppet kört.

Dag 3: Tempo 10 km Tänkte snygga till siffrorna något, men var osäker på hur jag skulle palla 3 dagars tävlande. Benen var liksom lite möra.
Fick till ett riktigt bra tempolopp med bra tryck i backarna o blev återigen 12a på etappen.
Godkänt.

Kan konstatera att jag behöver göra ett maxtopplopp för att vara topp 10 i H40 om "alla" är med. 8-10 st i klassen kör riktigt fort. Verkar som om fler än jag har tränat på i vinter?

fredag, juni 15, 2007

Viktigt!!!


Efter regniga dagar finner man ibland en jordig daggmask på hallgolvet. En av mina katter har specialiserat sig på daggmasksjakt. Dom äter inte upp den, men leker med den en stund o sen får man slänga ut den. Kanske har dom lärt sig av mig att det är roligare att leka med oviktiga saker än att vara seriös...

Åker till Borlänge o tävlar i 3 dagar. Ägnar åter en helg åt "oviktiga" saker?
Posted by Picasa

tisdag, juni 12, 2007

Tisdag

Lite landsväg i Roslagens cks regi ikväll. Ville få lite sprutt i benen inför helgen. Jag attackerade från start o i varenda backe utom en, men blev inte av med speciellt många. Jag blev ungefär lika trött som mina konkurrenter av alla ryck. När det drog ihop sig till spurt, kändes det att man gjort några ryck och fick stryk med en decimeter av en 17 åring!!


Annars e de bra o så.

måndag, juni 11, 2007

Smells like a fotbollsspelare

Väckt av galna kråkor i morse, varav en låg död på gräsmattan när jag cyklade till jobbet lite senare. Dödsdramor utspelar sig utanför mitt sovrumsfönster o jag vänder bara irriterat på mig o somnar om!!
Som alla andra vill jag inte bli väckt ur min dvala, när jag självupptaget lever vidare.

Körde lite styrketräning ikväll. Det har blivit lite mer sporadiskt o utspritt med styrkepassen nu under säsong, och det här var första gången det kändes att jag "slarvat" lite.
Fick ta i för att klara vikter som annars är normala.
Det var väldigt varmt på gymet o när jag skulle duscha hade jag som vanligt ingen duschkräm med mig, men det låg ju som vanligt en flaska som nån hade glömt i duschen.
Av märket Umbro. Gör fotbollsskor o fotbollskläder typ.?
Som straff för min snålhet luktade krämen riktigt vidrigt, man luktade helt enkelt fotbollsspelare!!!
Fy fan.

lördag, juni 09, 2007

I valet o kvalet

Veligare än nånsin tog jag åter beslutet att inte delta i ett race som inte var planerat från början. Långloppet Lida Loop får kanske nöjet att få mig som deltagare nästa år?
Tanken att delta kom upp efter punkatävlingen i onsdags, som nån sorts kompesation eller nåt?
Medan jag satt o åt middag ändrade jag mig 5-6 ggr, köra eller inte köra...?
Jag skiter till sist i det o bestämmer mig för att köra mina 5*5 intervaller som egentligen var planerat.
Det hade nu blivit ganska sent på lördagkvällen o medan jag bytte om till cyklist ändrade jag mig 3-4 ggr, träna eller inte träna...?
Bestämmer mig slutligen för att träna kl 2100.
När jag ska välja cykel velar jag 2-3 ggr om vilken cykel jag ska köra på, racer eller mtb?
Sätter vattenflaskan i flaskstället på racern o tar mtb hojen o sticker ut.
Törstig kommer jag hem efter avslutat träningspass.

torsdag, juni 07, 2007

Segodego

1 minut före det att klockan ringde i morse vaknade jag som den hjärntvättade arbetaren man är, stöpt i moralens likriktade form. Vissa accepterar det här, men inte jag, och jag gör revolt inom mig, och hatar en stund.
Sen går allt sin gilla gång igen?

Det vackra vädret fick mig att utföra ett slött träningspass på mtbhojen på lite stig o väg. Oehört seg i kropp o till viss del i själen.
Ibland kan det kännas vackrare en grå oktobereftermiddag, än en ljus varm junikväll.
Man kan ju inte vara fullkomligt nöjd varje dag det är fint väder.
Tänk vad nöjda dom skulle vara i afrika?

onsdag, juni 06, 2007

Nationaldagen

Den svenska flaggan vajade lite lätt i den svaga vinden o avtecknade sig fint mot försommargrönt o försommarblå himmel. Jag ägnade min nationaldag med att köra jippoloppet Nationaldagsspelen i Hammarby sjöstad. Där möter fula moderna huskomplex den fina Hellasskogen.
Själva racet o banan kanske inte världsklass, men dock en tävling!
Eftersom konkurrensen var måttlig tillhörde man iallafall topp 5 favoriterna, jag höll oxå en fjärdeplats i en kvart, ovanligt nära bättre konkurrenter. Då fick jag punka.
Detta var en av dom gångerna man glömmer nåt viktigt hemma, och denna gång var det reservslangen. Givetvis får man då punka!
Här hade jag då kunnat hållt ett utlägg om hur det kanske hade gått utan punka men jag skiter i det.
Trots att det var en härlig dag i juni på svenska nationaldagen, med fågelkvitter i hellasskogen, kändes inte promenaden tillbaks till start o målområdet speciellt trevlig.
Alltid jobbigt med "outrättat ärende".
Det gick bra för dom som det gick bra för, men inte för mig då. Första brutna loppet i år!
Min fysiska status känns iallafall helt ok. Det är det viktiga.
Man griper efter halmstrån...

söndag, juni 03, 2007

Ibland

Varenda liten gudsförgäten hörna av naturen har en tendens att bli trivsam några få veckor under försommaren. Kanske är det den enda tiden då dom mindre vackra platserna jämnar ut försprånget mot dom vackra. Första snön på vintern har liknande effekt.
Sen blir allt grönt eller vitt o slentrian.
Eftersom jag är en av dom få (!) personerna som har förmånen att se allt live från en cykelsadel året runt, lägger jag märke till sånt. Jag lägger i och för sig märke till allt "onödigt".
Tex. när jag kommer till en idrottstävling som jag ska delta i, brukar jag otäckt ofta FÖRE loppet lägga märke till den som sedan vinner loppet, eller nån som kanske kommer 7a o gör sitt livs lopp eller liknande. Helt enkelt nån som kommer att utmärka sig under dagen. Kanske syns det på självsäker utstrålning eller kroppsspråk o handlande. Skulle bli miljonär om det gick att satsa pengar på detta?

Ibland kan jag även se o känna att jag själv är den som kommer att utmärka mig lite mer än vanligt.
Skön känsla.
För även den mest gudsförgätna person har sina få veckor om året, då försprånget mot dom bättre jämnas ut.
Under några få veckor kan till o med grönskan bakom ett gammalt utedass vara vacker...
Tur att det är så!

lördag, juni 02, 2007

Bra rull

Smolket i dagens fina bägare var att grannen ovanför lekte Martin Timell o borrade o sågade o slipade o levde FAN, när jag kom hem från dagens fina cykelpass o skulle sola på balkongen. Det är priset man får betala ibland om man inte vill ha miljonlån på en villa...
Annars tyckte både jag o hela naturen att det var en fin dag att cykla på, trots att jag hade lagt in 10st jobbiga 30 sek igångdrag. Mestadels var det ändå lugnt o skönt.
Skönt flyt just nu!
Blir nästan lite misstänksam.
Nu har grannen nog slutat leva fan, men nu är jag inte lika sugen på att sola längre..