söndag, juli 31, 2016

Kul i Alingsås

Åkte till en tävlingsplats jag faktiskt aldrig varit på innan och det visade sig vara en av dom bättre tävlingsbanor o arrangemang man kan tänka sig.
Bokskog, utslagsgivande backar, kurvor o fint underlag och några små svårigheter i inspirerande fin inramning i Nolhagaparken i Alingsås
Själva loppet gick hyfsat och jag började med att vilt flåsande åka solo på en 9e plats följt av att lika vilt flåsande och dreglande fajtas med 2 andra om samma 9e plats.
Ungefär när jag var som tröttast i den fajten fick jag in en geting i hjälmen som stack o tömde allt sitt gift i min kala skalle.
Jag reagerar ibland väldigt starkt på getingbett, med utslag och svullen tunga, men inte denna gång som tur var.
Tappade dock lite fokus och därmed också mina 2 konkurrenter och blev 11a i mål trots att jag avslutade med ett rätt starkt sistavarv.
Anständigt avstånd till segraren denna gång.
Och ännu en gång i mål på en swecuptävling!!



lördag, juli 16, 2016

Snittresultatet

Svenska mästerskapen
Startade från första startled och lät mig falla lite i fältet för att inte spränga mig.
Att sedan folk vurpade till höger o vänster gjorde mig inte så mycket då jag lyckades ta mig förbi alla obemärkt o kallt, inklusive denna krasch strax efter start.
Vid ett annat tillfälle flög en cykel förbi bara nån centimeter från örat i 30 km/h och jag kunde känna vinddraget.
Annars gick loppet medelmåttigt och jag hamnade på en slutlig 26e plats av dom knappa 50 startande.
Höll den fart jag hade i kroppen för dagen helt enkelt.
Hade korta perioder när jag trodde det skulle släppa lite så jag eventuellt skulle kunna gå på och kötta lite, men det blev mest trampa luft och en sort halvslö elmotorkänsla i kroppen som bara hade en fart.
Ett åskregn gjorde den utslagsgivande banan ännu tuffare och tidsavstånden mellan cyklisterna blev rätt stora.
Är ändå glad att jag höll ihop det till mål utan att ha några större kriser då detta var mitt sista framträdande i H 40 klassen i SM.

Sammanfattar mina SM-år i H 40 med att jag av 10 försök bara var riktigt bra 2011 i Borås då jag blev 9a.
Några 12e platser i ett par tempolopp och 15 e platsen 2010 får väl också räknas som godkända.
Körde rätt fort halva loppet 2012 också men sprängde mig.
Resten av mina SM framträdanden har varit svaga eller rent av fiaskon, så skulle man sammanställa ett SM-snittresultat på mig så kanske det skulle vara den 26e plats jag tog i år..


söndag, juli 10, 2016

Infriade förväntningarna...

Körde swecup-race i ett soligt Härnösand idag och som vanligt när tävlingarna går lite mer norrut i landet var det lite små startfält.
I en förhandstitt i startlistan i H 40 klassen såg man att  det var få men bra cyklister med och mina förhandstips att Gunnar hade chans att vinna och jag hade "chans" att komma sist infriades.
Dom 2 i den 8 man starka startlistan som jag just idag hade en rimlig chans att slå körde båda punktering och bröt, så det blev en ensam, aktrerseglad, långsam och rätt tråkig resa mot mål för min del.
6e o sista plats av dom som kom i mål
Långt efter.
3e gången i livet som jag kommer sist på 25 års tävlande, så det får man ta.

Det jag däremot vet är att jag är den person i Sverige som sedan 2007 deltagit o kommit i mål på flest swecuptävlingar, alla klasser inräknade.
Har bara missat 2 race på 9,5 säsonger.
Sket i ett långlopp i Södertälje ingående i cupen 2008 och var langare på masters VM i Andorra när ett race gick i Göteborg 2015.
I alla andra race har jag passerat mållinjen med både bra o sämre resultat.
Alla är vi bäst på något....

Har inte ett lika bra facit på SM, men det återkommer jag till om nån vecka...