lördag, december 30, 2006

Another perfect day!

Vaknade i soffan o har dreglat en liten fläck på kudden. Snuva. Väntar på bättre tider typ. Tror dom kommer nästa år?
Bara en dag kvar!
Dom har redan börjat smälla nyårssmällar o katterna hatar det o gömmer sig under sängen. Skulle helst gömma mig under sängen själv, tills min förkylning är över. 3 dagar av snuva räcker för att bägaren ska rinna över. Kanske är det därför jag dreglar på kudden?

torsdag, december 28, 2006

50

Vilodag i dag o i morron som vanligt. Lite förkyld.
50 träningspass har jag kört sen 24 oktober. Bara missat 1 styrkepass 1 intervallpass o ett halvt distanspass pga den sköna halsbölden jag hade. Mer diciplin o ordning går knappt att finna inom militären. Januari blir lite mer varierat med GRISVECKOR blandat med softveckor. Jag börjar med en softvecka!!!. Sen kommer ordningen tillbaks igen. Har inget exekt schema än, men det blir nåt liknande den här första tioveckorsperioden men kanske lite mer timmar än dom 9 timmarssnittveckorna jag legat på. Det går att få nån timme till iallafall, utan att sprängas.
Cyklar jag snabbare sen då? Ja, rakar jag benen i vår igen så kanske det blir nån sekund per tio mil? Kanske ett näsplåster skulle göra susen? Eller nån ny kolhydratdryck som kommer o är ljusår mycket bättre än alla andra, medan den är i ropet....
När jag är 50 vet jag... inte speciellt mycket mer än idag.

onsdag, december 27, 2006

Årets sista

Rapandes vitlök, gav jag mig ut i mörkret på mitt sista kvällspass för i år. Har en vanlig förkylning på gång, (?) den första sedan mars! Kan ju nästan aldrig ursäkta mina dåliga prestationer med att jag nyligen varit förkyld!! Men det finns ju alltid andra ursäkter. För dåligt tränad, är en. För dålig, en annan. Dålig.
Goda chanser för att "vägga" var det ikväll. Hade levt på frukt hela dan o var inte direkt mätt när jag gav mig ut. Men jag klarade 3.07 tim av idogt nötande i cykelsadeln!!! Fantastiskt

måndag, december 25, 2006

Bortom eller utanför?

Klockan på kyrktornet slog åtta i den regniga juldagskvällen. Det var väldigt lugnt på stan när jag cyklade hem från gymet, med undantag av taxibilarna som gick skytteltrafik med festsugna människor som skulle ut o fira på en av dom större partykvällarna för året. För det allra mesta, dom senaste typ 15 åren, brukar även jag sälla mig till denna firande skara, och brukar vara lite full vid det här laget! Dock ej i år.
Det är väldigt svårt att gå emot strömmen ibland, särskilt under julen, den största av masspsykoser. Jag har alltid gillat alternativa vägar, och därför var det tur att några fler än jag, tillägnade julaftons dag med att cykla långpass o fika TRADITIONSENLIGT på Finstafiket.
Trodde dock att jag skulle vara ensam på gymet denna juldagskväll, men två till var lika "tragiska"? som jag, och följde sitt schema. Det är ju Måndag o då står styrketräning på programmet, oavsett om jesus föddes idag för drygt tvåtusen år sen.
Undrar dock om det är bättre att fira jesus i sprit?
Kanske?
De gamla korstågen, syftade ju till att alla skulle ha samma tro o tanke, o dom som tänkte o gjorde annorlunda straffades.
Jag blir straffad idag.
Kanske belönad imorron?

lördag, december 23, 2006

Traditionellt Race

I vanlig ordning kring jul så körde vi ett litet mtb race vid Lundabadet. Alla verkade vara upptagna av andra traditioner, men 3st blev vi iallafall, varav en utan cykel. Några kom förbi med cyklar o va publik i några varv, men nån större publikstämning blev det inte, tror jag? Hörde mest mitt eget flåsande.
En badplats i December är en ganska lugn plats o minnena från sommaren är så gott som osynliga. Lämpar sig bra för lite syraträning. Och syraräning blev det! 181 i medelpuls och 98% av racets 45 min på rödmarkeringen. En jämn hög pulskurva o en småtaggig höjdkurva.
Efteråt fikade vi lite varm choklad o dom sista lussebullarna.
I morron väntar nästa tradition, 3 tim distans o fika i Finstakiosken.
Sen va det nån som sa att det var Julafton i morron oxå!? Posted by Picasa

fredag, december 22, 2006

Midvinter

Årets mörkaste dag var det idag. Värre än så här blir det inte, typ...
Minns att jag idag för exakt ett år sen, åkte mina första stapplande skridskoskär efter min knäoperation. Det var soligt o ett tunt snötäcke låg på den nyfrusna insjöisen, blev bländad av solskenet o snön, när jag stod o vilade o tänkte att det var den mörkaste dan på året. Jag fick jävligt ont i knät efteråt, men var väldigt nöjd över att ha klarat att åka skridskor efter att ha gått o haltat i två månader. Så även på den mörkaste dagen, så kan man se ljus.
Som vanligt säger jag nej till julhysterin o firar enbart att man är ledig några dagar extra. Skönt!

onsdag, december 20, 2006

Sällskap!!!

Om man vänjer sig ett tag, så kan mänskligt sällskap närmast kännas lite jobbigt. Så kändes det när jag idag gav mig iväg för att köra onsdagskvällspasset. Väldigt van att sitta själv i mörkret o insupa den mörka vinterkvällen. Men så plötsligt idag fick jag sällskap!!! Inte speciellt överraskande så var det Gunnar som blev den förste att hänga med.
Det blev ju en ganska behaglig kväll i sadeln på frusna o snöiga vägar, pratandes om livet eller nåt? Tiden gick lite fortare än vanligt.
Tiden gick fortare mot ålderdom, död och jordens undergång!!!

tisdag, december 19, 2006

Grispass...

...en legitimation för grisar? Nej, 6*6 min intervall på spinningcykel. Hann inte med att vila min sköna Kronblomvila efter jobbet och före själva träningen. För jävligt!! Hjärnan är ju fullproppad av KUNSKAP efter en dag på jobbet.......?

söndag, december 17, 2006

En vacker dag...

Sol -1 grad, frostiga träd o sköna ben. Ibland är det fint att cykla distanspass även i december. Folk fattar inte vad dom missar. Det finns ju faktiskt dom som tillverkar kläder åtta timmar per dag, som gör att det inte är kallt att vara ute på vintern. +28 måste det vara för att man inte ska bli nerkyld om man är helt still o är naken...

lördag, december 16, 2006

Motstånd

Det skulle bli skönt att köra gårdagens Julbord ur kroppen på dagens intervaller 5*5 min, men jag möttes av oväntat motstånd! Dels kördes världscupen i skidor på Tv så förmiddan försvann. Sen va det lägga på vinterdäck på bilen, eftersom det kanske blir lite vintrigt? Väl framme på friskis så var det ovanligt mycket folk på gymet där mitt artrosskadade ben skulle få träning i en kvart. Lite stressad kom jag till slut upp på spinningcykeln. Det visade sig att pulsklockan glappade som vanligt, styret lossnade efter halva passet till följd av en trasig åtdragningsanordning och att nån envis människa spelade Michael Jacksons " beat it" i hallen brevid, om o om igen i 55 min av den timme som jag tränade. Klarade alla yttre hot o genomförde envist mina 5*5 planenligt. När jag duschade efteråt släckte dom i omklädningsrummet. Dom ville kanske att jag skulle försvinna? Från jordens yta?

onsdag, december 13, 2006

Stjärnfall

Klädde ut mig till cyklist igen. Likt medlemmarna i rockgruppen KISS förvandlas jag från vanlig trist människa till en "respektingivande" varelse, redo att gå ut där o äga... Lyssnade en del på KISS när jag va i tolvårsåldern, dom var lite mystiska bakom sina masker.Jag gillade Ace Freahley bäst av dom 4 medlemmarna, bakom den tuffa masken lyste en sliten trasig själ igenom o det hördes oxå i hans musik. Många liter sprit har passerat genom hans lever. Men dom lever än trots allt. Annat är det med min idolgrupp från tidiga tonåren, Ramones! Där är 3 av 4 orginalmedlemmar döda till följd av alla massivt tobaks, sprit o knarkmissbruk. Värst va det för Dee Dee Ramone, den mest ointelligenta av dom. Han knarkade bort alla sina intjänade pengar, så att han ibland var tvungen att sälja sig till bögarna på gatorna i new york för att få ihop till knark...
Utklädd till cyklist genomför jag ännu ett mörkerpass, o när jag kommer hem är jag trött o sliten, är även lite öm i rumpan. Kanske var det såhär Dee Dee kände sig efter en natt på gatan? Att vara utklädd till cyklist är nästan som att vara rockstjärna!! COOLT!!!

Apropå nåt helt annat, eller kanske inte? Jag såg galet många stjärnfall ikväll, från den svarta decemberhimmlen. Ett av dom va så så kraftigt lysande att jag för mig själv skrek ut i mörkret: O JÄVLAR!!
Ingen hörde...? Posted by Picasa

söndag, december 10, 2006

Nödvändigt

Tillbringade större delen av ljusa tiden på dan med att konsumera i kommersens högborg; Täby centrum. Måste spela vanlig ibland oxå. Slapp o andra sidan sitta o nöta cykel kl 9 på morron denna söndag, o det var rätt skönt. Men eftersom minst 3 tim cykel va inplanerat, så va det bara att slå på lyset vid 17 tiden o sticka ut på vägarna i landskapet. Vad man kunde se där va att i nästan varje liten byhåla, tävlas det om hur mycket ström man kan göra av med innan man dör eller nåt? Ljusslingor o julgransbelysningar, lysande hus, tomtar o slädar "o fan o hans mormor". Inne i sina stugor sitter dom sedan o fasar sig över tidningarnas skriverier om "klimathotet". Enda klimathot jag kunde se ikväll förutom att det var typ 10 grader för varmt för december, var att vägen på några ställen var glittrande frostig, när mitt lyse träffade vägen. MIN belysning är iallafall nödvändig. Sen kan man diskutera nödvändigheten med att cykla timtals i mörket, utan större mål än att få avnjuta lussekatter o Oboy när man kommer hem...

lördag, december 09, 2006

Blodsmak

I den milda decembergrå-gröna metropolen Rosersberg, körde vi ännu ett cyclocrossrace! En chock för kroppen denna gång. Kom ändå igång efter att ha tappat en del efter första kvarten. Försökte hänga med snabbare åkare lite väl långt vilket ledde till en viss skuld av syre o brist på hjärtslag, avsaknad av ben o tappad intelligens...? Men paniken redde ut sig o jag var "bara" drygt 4 min efter vinnaren i mål, efter drygt 45 min på TUFF bana. Mitt i intensiv vinterträning känns det, o det smakar blod.

Hjärtat slår lugnare nu, o lungorna känns renare, blodet rinner lättare. Riktig frid infinner sig i några få timmar.

torsdag, december 07, 2006

Bara typ en månad kvar, sen ska man sola o bla cykla race till den här platsen: Toppen av Gran Canaria! Inte speciellt exotiskt, men bättre än kallsvensk vinter. På cykeln kan man faktiskt få lite upplevelser även på där. Posted by Picasa

onsdag, december 06, 2006

Man piper en stund i början.....

.....sen vänjer man sig med mörkret.
Det regnade första halvtimmen på mitt traditionella onsdagskvällscykelpass, trodde det skulle bli en av dom jobbigare passen, men strax innan Kristineholm sken månen igenom o speglade sig i Erken. Med nytt lyse o månljus kändes det nästan lite väl enkelt. Att det sedan är 10 grader varmt på kvällen i december gjorde inte saken sämre. Ganska bekväm och ofilosofisk kände jag mig. Ingen kyla, ingen smärta, ingen trötthet, ingen rädsla, ingen hunger. Man börjar vänja sig... Fick cykla runt kvarteret på slutet, för att få ihop 3 tim och 3 min. Annars hade det bara blivit 2.57 o hur hade det sett ut? ?? En 5 dagars träningsperiod är slut, nu väntar 2 dagar vila.

tisdag, december 05, 2006

Slöseri på talang

Man har ju dagar när man tävlar o tränar, som man kan få ut precis det man vill ur kroppen, men dom är inte så många. Idag var det en sån dag. OCH DÅ SITTER MAN O SLÖSAR BORT DEN ENERGIN PÅ EN SPINNINGCYKEL!! Ok det är skönt at kunna hålla 92- 94% av maxpulsen i intervallerna, utan att det gör för ont. Men ingen utom jag vet att det hände. Kändes nästan lite sorgligt efteråt. Man skulle vilja spara dom här dagarna o ta fram dom när det behövs.
Nåja det kommer fler såna, o ibland råkar det faktiskt vara tävling när det händer.....

Men va fan, folk har ju sett UFON, men ingen annan såg det...

söndag, december 03, 2006

Vecka 48

"Snart har helgen vecka 48 tagit slut" sjunger Bob Hund på sin skiva med den genialiska titeln: "Jag rear ut min själ, allt ska bort" från-98. Reat ut sin själ, har man gjort sen man började yrkeslivet, men man lyckas aldrig sälja bort allt....
Det som huggs bort i ena änden växer ut likt en daggmask i andra.?
Veckorna så här i slutet på året är vardagliga o mörka o tiden rinner på som vattnet i diket, (bilden) där jag lekte som barn för ungefär 156,5 år sen, men det är sig ganska likt!

Denna söndag var sig oxå ganska lik dom senaste veckorna, man satt i en klunga cyklister o stirrade i en bakskärm, eller ner på på asfalten framför. Tacksam ändå att jag är frisk, så att jag kunde genomföra träningen idag. Och solen sken från en blå Decemberhimmel. Annars har helgen vecka 48 inte bjudit på några större sensationer. Vad jag vet.....? Posted by Picasa

fredag, december 01, 2006

Ligger +

Trots att jag varit sjuk i 3 dar denna vecka, så har jag redan tränat lite smått. Ett lugnt cykelpass i går kväll, 2 varv på en beprövad slinga i utkanten av Stan. Tar 45 min per varv i distanstempo. Och jag känner ingen panik att jag måste komma ikapp. Mina "militäriska" träningsveckor innan denna vecka, gör att jag ligger plus ändå. Skönt. Börjar en ny 5 dagars period i morron o sen rullar det på, vecka efter vecka. Distinkt som takten av industrirock. Grå som en kärnkraftanläggning i Ukraina. Hårt som stålet i en bergborr. Rakt som en väg, byggd av tyskarna under kriget. Inget utrymme för flummig improvisation. Lite mer östtysk idrottsman 1977 sponsrad av staten o lite mindre halvbekväm fet svensk motionär 2006. Mindre stressande att ligga plus. Ungefär som att ha gott om tid på morronen när man ska till jobbet. Gott om tid innan jobbet har man dock nästan aldrig.