lördag, augusti 30, 2008

Krystat


"I like to win with dirt on my numberplate" sa nån amerikansk motocrosstjärna på 80 talet, när han kört upp sig från sista plats till seger i ett stort starfält.
Stort startfält var det däremot INTE på dagens DM i MTB för Uppland som kördes i Norrtälje på vår permanenta bana på Nordrona.
7 st totalt alla klasser inräknade. Jag vann min klass o var näst snabbast totalt.
Och fick smuts på min sadelstolpe.
"I like to win with dirt on my sadelstolpe"........

Men dagsformen kändes ungefär som att vara stjärngosse i ett litet Luciatåg o få uppgiften att sjunga "Staffan var en stalledräng", och bara få ur sig ett hest "Staffan".....


onsdag, augusti 27, 2008

Inga planer för framtiden..

.. men jag planerar att sluta jobba senast vid 60 år.
Det är 18,5 år dit.
Jag har jobbat i 23 år.
Innan jag började jobba, så jobbade jag inte i 18 år.

Annars planerar jag bara till närmaste helg eller så...
Och möjligtvis min kommande vinterträning.

lördag, augusti 23, 2008

Trött i nacken!!?

"Hängnacke", "gamnacke"och "cykelrygg". 3 st uttryck på olika sätt att somna med för hög promillehalt alkohol i blodet.
Jag brukar inte vara den som somnar vid alkoholpåverkan, men det har hänt. Framförallt minns jag en gång när jag som 18 åring blev utslängd från en kinarestaurang efter att ha somnat i ställningen "cykelrygg" med pannan vilande mot ett ölglas. Minns att jag på vägen ut gick förbi en spegel, och med mina röda fyllögon såg jag ringen efter glaset som tydligt avtecknade sig i min bleka tonårspanna.

Idag provade jag dom cykelintervaller som jag ska lägga till i mitt vinterträningsprogram såsmåningom, och det handlade om 20 sek järnet följt av 40 sek vila varje minut upprepat 30 ggr med 10 min rull i mitten av passet.
Jag räknade fel så det blev 32 ggr, och dom sista gångerna var jag farligt nära både "hängnacke" o "cykelrygg". Jag fick mjölksyra i nacktrakten av all acceleration hela tiden.
När jag kom hem var jag rödögd, men jag såg inga tecken på att det skulle finnas en ring i pannan. Möjligtvis rynkor.
Man e inte 18 längre...

tisdag, augusti 19, 2008

Jämnheten själv.


Beviset på att jag är bäst bland dom lite sämre, är min totala 10e plats i Kalas cup MTB XC H40.
Placeringarna 9-10-10-9 talar sitt tydliga språk. 3 st tävlingar är jag nöjd med, 1 st är jag mindre nöjd med. Förra året blev jag 11a totalt, bara 1 poäng från 10e platsen. I år blev jag 10a totalt, bara 1 poäng före 11e platsen.
Man gör stora framsteg med sitt slit...
Men belöningen är att jag står där som ett monument i cement.
Som jämnheten själv.

söndag, augusti 17, 2008

Utsatt för korruption

Ja tjena! Jag heter Arga Arabfabian eller nåt. Jag har blivit utsatt för korruption i helgen o tänker protestera.
För tredje året i rad har arrangörerna i Södertälje lagt en MTB bana som inte passar mig!
Dom måste vara köpta allihopa!! Någon har något emot mig o jag tänker vägra ta emot dom sverigecup-poäng som eventuellt tilldelats mig
Vad ska jag med 10 e platser till!!!
Jag är ju egentligen bäst!!
Varför ska jag acceptera att arrangörerna lägger banor som dom vill??
Det är ju som om tex en brottare skulle acceptera att brottning är en bedömningssport!!
Helt sjukt.
Måste vara italienska maffian eller nåt!!?

Ja ja om Stefan får ta över tangentbordet så kan jag konstatera att finalen i Kalas cup MTB i Södertälje blev en jobbig historia.
Kämpade mig till en 10 e plats på XC loppet under lördagen med nästan rekordpuls(179 slag i medel) på den tröga stökiga banan + en onödig vurpa med ca 1 km kvar som demolerade växelreglaget vilket omöjliggjorde växling så att jag tappade 1 placering precis i slutet.
Förbannad!!!

Dagens långlopp(!)som skulle avsluta cupen blev en låååång historia för mig med en medelpuls på 150 och med en inställning att bara ta mig runt på en ohyggligt blöt o stökig bana, som inte lockar ens den gladaste motionär.
Jag vet inte resultatet ännu...
Men kanske snodde jag nån poäng från nån konkurrent i totalställningen?

Från dom som inte startade iallafall...

onsdag, augusti 13, 2008

För bekväm?

Granbarr i cykelbyxorna hade jag förra gången jag körde "mtb sthlm" vid högdalstoppen söder om huvudstaden. Kanske var det därför jag körde 2.5 min snabbare då än i dag, fast banan var snarlik. Vid nästan varje litet race utan toalettfacilteter så brukar jag ha nästan religiösa "skogsskitningar" innan. Helt nödvändiga för att kunna cykla lite fort, plus att man blir lite lättare. Kanske har någon stackare sett min vita rumpa nånstans i närheten o strax innan ett mtb race?
Men det "skiter" jag i.....
I Maj finns inte så mycket blad så, då har man granbarr i byxorna efteråt. Nu i mitten av Augusti finns det betydligt bekvämare mjuka blad.
Men hellre vassa granbarr o snabb cyklist än mjuka blad o en långsam cyklist.
Nåja, jag har cyklat sämre än i dag.

söndag, augusti 10, 2008

Skönt med lite medvind?

För första gången på länge så var det riktigt roligt på Söndagslångpasset. Gårdagens korta intervaller satte tydligen fart på mina ben o min hjärna och dom trampade tillsammans pedalerna o jag behövde inte anstränga mig för varje pedalvarv och meter som jag fått gjort senaste månaden typ. Dagen blev inte sämre av att man fick skrika av sig lite framför tvn under ett mycket spännande OS linjelopp för damer, där det blev rätt svenska som tog medalj.
Det är kul med cykel.

onsdag, augusti 06, 2008

Inget sting.

Jag åt lunch med en geting som sällskap idag. Den ville åt den lingondryck som jag drack till maten, så jag fick hälla upp en skvätt på ett fat så den kunde gotta sig medan jag åt.
Sen tvättade den sina antenner o framben o drog nöjt vidare ut i friheten, medan jag inställde mig åter på jobbet kl 11.45 noll noll....piiip.
Kanske var det getingens kompis spyflugan som flög in i munnen på mig när jag körde "MTB sthlm" i Märsta senare på kvällen. Han hade nog missat o tvättat sina framben för den smakade inte lingondryck direkt, utan mer åt hundskithållet.
Mums.
Motståndet på kvällens race var dock inte hundskit, då bland annat blivande OS deltagare stod på startlinjen för o få sig en liten körning. 24 st startande o hårt även i veteranklasserna.
Synd att hälften körde fel lite här o där vid diffusa skyltningar vid stigbyten. Däribland jag.
Försökte ändå kämpa på för att få mig en genomkörare, men det gick bra segt, och inte blev det bättre när man körde fel o fick vända ett par gånger.
Kom runt men blev ordentligt frånkörd. Hade små perioder med normal känsla o stora perioder med trög känsla. Men den goda känslan fanns ändå där o lurade i vassen.
Djupt inne i vassen.

tisdag, augusti 05, 2008

söndag, augusti 03, 2008

Ljuset ligger framför mina fötter....??


Nu vill nog snart mina ben, min hjärna och min övriga lekamen cykla lite fortare igen efter 1 månad av tröghet. Man tror varje år att man ska lyckas att hålla formen uppe under hela säsongen, men det kommer alltid nån svacka av olika anledningar och ibland utan anledning.
Det har visserligen funnits olika anledningar till att jag inte varit på topp den senaste månaden och nu verkar jag helt utan anledning börja närma mig nån form av lust att köra skiten ur mig igen...
Men jag avvaktar nån vecka till om det verkligen är min form som är på väg tillbaks lite.
Läste i nån cykeltidning häromdagen och fann att jag håller lägre vikt i förhållande till längden än den regerande olympiske mästaren i MTB. Han cyklar dock lite snabbare än jag...
Det är för övrigt några tjockisar till i världen som cyklar snabbare än jag..

Fan oxå!!

fredag, augusti 01, 2008

400

Man kommer inte på nåt att skriva om en trött Fredagkväll som denna, men detta är ändå mitt 400 e inlägg på denna blogg.
3st grävlingsungar käkar just nu sniglar o körsbär nedanför min balkong. Söta.