söndag, september 28, 2008

Mästerskapsmedaljören....



Den lägsta medaljvalören på mästerskapet med lägst status, lyckades jag ta idag. Ett brons på svealandsmästerskapen...!

Efter ett katastrofalt förstavarv med en dålig start o ett gäng strulande P15-16 som startade samtidigt, samt några missade kurvor o andra egna missar gjorde att jag fick "börja om" flera gånger. Var dock efter halva loppet uppe på silverplats, men banan var väldigt flack och nästan alla backar var lååånga sega slakmotor, vilket ganska många är bättre än mig på, så jag tappade till bronsplats i det tunna startfältet.

När jag kom i mål så kände jag varken glädje eller besvikelse! Sånt uppstår väldigt sällan, men jag avslutade iallafall säsongen utan nån katastrof, även om jag var pinsamt långt efter segraren på en så flack bana.

Men jag var inte bättre idag.

Många var kallade, men få var utvalda att ta det där bronset som man trots allt måste köra om för att få.

Den lägsta valören..

Nu är denna säsong till ända. Bara landsvägs KM kvar på lördag.

Jag har blivit bättre detta år, och det känns ju skönt iallafall.

onsdag, september 24, 2008

Mycket av allt



Dimman låg tät dom första 2 timmarna på dagens distanspass för onsdagslediga, men när vi via stigar o vägar nådde klipporna vid Ålands hav så sken solen och det blev sådär stillsamt vackert som det bara kan vara på hösten. Detta ledde till att det lilla fikat som skulle intas senare, istället blev en god mättande pizza utomhus mot en vägg i solskenet. En av dom längsta fikapauserna i år faktiskt..

På hemvägen rapade jag upp räkor från pizzan i varenda uppförsbacke, men vad gör det när man är ledig o solen skiner. 4 tim cykel i varierad miljö blev det

Somnade minst ett par timmar under skön filt när jag kom hem och när jag vaknade så var klockan 17.05

Om jag fick välja så kunde det vara såhär lite oftare

tisdag, september 23, 2008

Fånga dagen.

Jag somnade en stund. När jag vaknade var det försent..

söndag, september 21, 2008

En lång rostig spik...

.... mitt i skogen punkterade mitt däck o satte stopp för mig idag, när jag hade en klar ledning på 3e varvet av 4a i H 40 klassen i Stockholms DM som avgjordes i Rudans fritidsområde nere i Haninge.
Lite otur kanske?
Bra ben idag till skillnad från igår.
Hade varit lite kul o fått slå alla stockholmare på deras eget DM, men istället så blev det ett outrättat ärende och jag blev lite förbannad..
Sånt händer ibland.

lördag, september 20, 2008

Konsten att resa på sig.

"Kom inte opp hörrödu"!
En kommentar från en i vissa kretsar legendarisk mc åkare från Östhammar, som skulle köra SM final i backe på mc. Tyvärr blev han lite väl berusad kvällen innan och efterföljande baksmälla blev så kraftig att han inte lyckades ta sig ur sängen på tävlingsdagen och missade därmed tävlingen och det klara guldläge han hade i SM-serien.
"Kom inte opp hörrödu"!....?
Ungefär så kände jag i morse när jag fick rulla ur sängen i morse, inte orsakat av fylla, men på grund av ryggsmärtor i sin tur orsakade av att ha kört distanspass på racern på ondagen, följt av för många brutala situps på torsdagen, och sedan för mycket dammsugning av bil o hem på fredagen. (Detta är fullt tillräckligt för att knäcka en vek 41 åring)
Lyckades till sist komma upp o sätta mig på cykeln för att köra långlopps KM.
Loppet blev inte lika jobbigt som jag trodde när jag vaknade.
Det blev typ 10 gånger värre!!!!! Kanske årets jobbigaste för mig?
Inte en centimeter hade jag flyt.
Dom få stenar som fanns körde jag på, träffade alla eventuella lerhål, tajmade alla kurvor fel, stumnade i alla backar och var förlamad på flacken. Hade dessutom motvind typ överallt.
Lyckades dock ta KM guld bland de 5 startande och med nöd o näppe slå plastbror Gunnar som dagen till ära körde på en cyclocross hoj, så jag hade klar fördel i skogen. (Hans hoj var lite snabbare på vägarna....)
Hade jag inte slagit honom så hade jag fått dra täcket över huvudet resten av året, och varje morron fått ringa till jobbet o pusta lite ynkligt;
"Kom inte opp hörrödu"..

onsdag, september 17, 2008

Husets sura gubbe?

Vaknade irriterad kl 7.45 av att någon borrade i kakel eller nåt, men som tur är skulle jag ändå gå upp kl 8.00 för att ta ett långt cykelpass med fika med Gunnar. (Ok det är första o sista gången jag länkar till nån annan blogg eller nåt annat. Detta är mot mina principer och kan ju leda till att börjar läsa om andra intressanta saker som inte jag har skrivit. Om det nu råkar finnas några andra intressanta saker?)
Nåja, ett 4 timmars lugnt racerpass till Domarudden där god kycklingsallad intogs. Jag passade även på att grisa i mig en bit kladdkaka som efterätt, som den fete frossaren jag är...
Svag men envis motvind hela vägen hem o vi pratade bland annat om fördelar o nackdelar med att bo i lägenhet respektive hus.
När jag kom hem fick jag alla nackdelar med att bo i lägenhet rakt i ansiktet.
Porten var öppen o utanför stod en slambil på full gas o sög ur avloppsbrunnar på parkeringen. I våningen under mig höll omfattande ombyggnadsarbete på och i grannlägenheten var en städfirma anlitad för utflyttningsstädning, med en skrällande transistor-radio på full volym i ekande tom lägenhet.
Stängde dörren om mig o såg katterna som två bulor under överkastet på sängen..
Det kunde ha blivit en tredje bula.

Det kunde även ha blivit en bula på slamsugarns slang, när jag med våld sugit upp honom i sin egen skitbil.
Det kunde ha blivit en bula i grannens dörr av min näve.
Det kunde ha blivit en bula i kakelborrarns panna av samma näve.
Men det blev tyst efter ett tag o jag somnade sött i soffan som den vana lägenhetsinnehavare jag sedan länge varit.
Jag har råd att vara ledig på en onsdag.
Jag har billig hyra..

söndag, september 14, 2008

23km linjelopp

Jag fick inte stryk i spurten.

lördag, september 13, 2008

Gapa o svälj.

När jag böjde mig ner för att lägga tvätt i tvättmaskinen så hostade jag upp den sista resten av den lerklump som jag fick i munnen/halsen vid MTB KM som gick idag. Få men bra deltagare. Årets svenske H30 mästare o fjolårets svenske H40 mästare bland annat.
Veteraner.
Jag fick stryk av båda, men var bara 52 sek efter den ena på 5*3 km lerig o tung bana.

Försök cykla fortare själv med en spade lera i truten!!

Äh det gick rätt skapligt faktiskt, trots att jag fick kämpa för att hålla fart på benen.

I morgon så är det kanske världens kortaste landsvägslinjelopp som gäller (23km). Kanske slipper jag lerklumpar i halsen då
Kanske får jag bara en klump i halsen av besvikelse när jag åter får stryk av nån i spurten..eller..?

onsdag, september 10, 2008

Att filma en staty..?

Läste på text TV att denna otroliga skapelse o upplevelse ska flyttas till Kina.
Vilken tur att jag hann filma den i somras!!

söndag, september 07, 2008

På pallen!


Klädnypa o pappskiva satte man i bakhjulet för att få ett coolt smattrande ljud när man cyklade omkring som barn. Det kändes som det gick fortare då.


Det smattrade oxå ganska friskt hela tiden om den bladförsedda pinne som på nåt sätt letat sig in i mitt bakhjul vid dagens tävling Stockholm XC, som gick av stapeln vid den anrika hoppbacken vid Fiskartorpet.
Väldigt kuperat o lerigt var det, och det verkade passa mig bra, eller dom andra dåligt?. I den gemensamma starten H30 o H 40 kom jag iväg bra och förpassade med en gång alla rimliga konkurrenter bakom mig. Dom 2 som slog mig har varsin seger i Svenska XC cupen i år och dom körde ifrån mig en del, men ovanligt lite ändå.
Det kändes bra uppför (i dom backarna som var cykelbara) men lite lam på flacken. Tur att det inte fanns så mycket flackåkning, och det ska det inte vara i riktig XC.
Riktig effekt i förhållande till kroppshydda är mycket mer intressant än två feta lår o en raksträcka...

En gång per hjulvarv smattrade pinnen i mitt bakhjul och mitt hjärta slog fina 177 slag/min i snitt under 1 tim 15 min race, och jag hamnade på pallen i en nationell tävling för första gången på rätt länge faktiskt.

Skönt.



fredag, september 05, 2008

Definitivt oskyldig till EPO doping

Blev kallad till hälsoundersökning på företagshälsovården och gick dit och satte nya riktlinjer för vad som är perfekt för en människa.
Förutom HB-värdet som var låga 139...
Hade jag varit en 15 årig tjej med riklig mens så hade det varit ok, men....
Blodpuddingterapin från i vintras verkar ha avtagit, och ALLTFÖR FÅ röda blodkroppar pumpas av mitt hjärta runt i min kropp o syresätter mina skapligt vältränade muskler
Känns jävligt irritrande att veta att säkert ett flertal av mina konkurrenter cyklar omkring med ett HB på typ 160, vilket är rätt normalt för män i min ålder.
Höja HB-värdet blir en utmaning till som jag tänker börja med redan i morgon.
Eftersom bloddoping är förbjudet så får jag väl hålla mig till lagliga metoder, som tar betydligt längre tid o inte är lika effektiva...

Annars är jag nöjd med min fysik.
Inget är ju perfekt.... sägs det.

onsdag, september 03, 2008

Offside följt av snabb kontring..?

Ibland blir man mer sliten av träning än annars, och det brukar yttra sig med en fördröjning på knappt 2 dagar för mig.
Men efter att nästan varit självmordsbenäget trött på tisdag förmiddag, så drog jag ut på ett fartlekpass på MTB hojen senare på kvällen. Sådär sent som bara jag brukade sticka ut förut när jag inte var så stereotypt seriös som nu. Typ en timme innan kolsvart mörker.
Mer krut i benen har jag inte haft på hela året kändes det som och trög lera kändes som grusväg, branta backar som plan mark, och mina grövsta xc däck rullade lättare än värsta tempohjulen när jag kom ut på asfalten. Cykeln gick ovanligt mjukt oxå.
Det fanns en outtömlig källa av kraft i mig.
Ganska onödigt egentligen, men det är skönt när det händer.

Kanske fanns det lite kvar av kraften ikväll när jag var på gymet, för alla gick därifrån när jag kom.
Förmodligen livrädda för min kraftfulla karisma och min otroligt massiva kroppshydda.
Eller så kanske min tröja luktade svett..?

Gick hem o la mig i fosterställning.