torsdag, april 29, 2010

Träningsrace lvg igen

Alla hade pistoler, men inga patroner. Det hela avgjordes i en segelbåtsspurt.
Och jag var den näst snabbaste jollen

onsdag, april 28, 2010

Övermannad

SKJUT MEJ DÅ, SKJUT MEJ DÅ!! LÅT MEJ FÅ SOMNA IN!!!
Så skrek en av droger överförfriskad snubbe, som för ca 1 år sedan blev övermannad och nertryckt mot marken av ett gäng poliser efter att ha gått bärsärkargång mot folk o saker i det lugna bostadsområdet där jag bor.
För övrigt kanske den enda grövre incidenten av kriminell karaktär som inträffat här under dom knappt 20 år jag bott i området.
Samma ord som missbrukaren skrek med sin galnaste stämma då, hade jag i huvudet när jag extremt oinspirerad cyklade till jobbet i måndags och blev övermannad.
Inte av poliser, men väl av ännu en måndag.
För övrigt inte första gången liknande resonemang snurrar i mitt huvud på trötta vardagsmornar.

Men idag blev jag övermannad av att det var överraskande bra väder när jag skulle ut och köra kvällsdistanspass på racern.
Tyvärr blev jag lite senare övermannad av en allt gråare himmel och en väldigt envis snålblåst och senare oxå lite regn.
Benen gick från dåliga till lite bättre.

Mörda oss inte!

söndag, april 25, 2010

1a i damjunior!


När jag studerade den 28 man starka H40 startlistan till dagens tävling i Mjölby ingående i Kalas cup så insåg jag att jag måste köra riktigt bra för att ta mig in bland dom 10 bästa.

I två tredjedelar av loppet huserade jag oxå på placeringarna mellan 10 o 13 dvs ungefär där jag hör hemma på en sån här snabb bana i normala fall.
Lite för snabb bana för mig eftersom nästan alla andra verkade köra snabbare kändes det som?
På sista varvet blev jag dock jättetrött av modell energibrist och förlorade 5 placeringar och massor av tid!
19e plats...

Energibrist på ett race på dryga timmen?
Detta kan bero på att jag i slutet av veckan har varit lite dålig i magen och kanske inte fått ut maten och energin i kroppen där den ska vara, därav kanske min rekordlåga vikt på sista dagarna.
Låg vikt är bra, men kolydrater i muskler är bättre.

Nåja jag lyckades iallafall vinna damjuniorklassen med dryga 30 sekunder.

Jag var inte bättre idag tyvärr, men jag vet av erfarenhet att jag kommer att köra bättre och vara nöjd nån eller några gånger även denna säsong.
Efter racet stod jag och några andra veteraner som har harvat MTB sedan tidernas begynnelse, och skrockade om svunna tider.
Några av oss har genom tiderna harvat, sått och fått en viss skörd i form av framgång.
Andra av oss har bara harvat...
Som jag.




lördag, april 24, 2010

Första...

..riktiga för året racet är i morgon. Har en hatkärlek till banan i mjölby, men det ska nog gå bra, för nån iallafall.

torsdag, april 22, 2010

tisdag, april 20, 2010

Ormfrön?


När jag var liten för länge sedan så hittade jag en påse i hyllan i en leksaksaffär, med nånting prasslande inuti och en tecknad bild på framsidan som föreställde en vettskrämd kvinna och massvis med stora ormar som skräckinjagande slingrade sig ur en skål eller liknande.
Påsen skulle nämligen innehålla "ormfrön", som när man lade dom i en skål med vatten inom några timmar skulle förvandlas till stora naturtrogna ormar att skrämmas med.
Jag lyckades tjata till mig en påse, vars innehåll ivrigt tömdes i en skål med vatten direkt vid hemkomst.
Föväntansfullt kollade jag till skålen då och då i hopp om att läskiga ormar skulle växa där.
Men det blev inte mycket till ormar.
"Fröna" var nån form av ihoprullat pressat papper eller liknande, och när dom legat i vattnet i några timmar så förvandlades dom till föga hemska 1.5 cm långa 4 mm tjocka maskformiga korvar..
Sedan den dagen har man ju en viss skepsis till "undermedel i förpackning".

Men efter hårt mentalt motstånd och flera år försenad så hängde jag ändå på "trenden" att prova att köra tätningsvätska istället för slang i mina däck.
För det är ju så bra?
Införskaffat så kallade tubelessready däck av känt märke, med en ordentlig kant som tätar så pass bra mot fälgen att det går att pumpa upp dom med pump utan att ens ha tätningsvätska i.
Nu har jag på prov även hällt i 2 skopor av denna "undergörande" vätska och snurrat och skakat och provdäcket håller faktiskt luft i 2 dagar drygt.
Nästan lika bra som en gammal hederlig slang alltså, fast lättare....och det är ju viktigt som fan, särskilt om man väger 120kg själv?
Jag kommer att prova att köra med detta vätskehjul i svåra förhållanden innan jag vågar prova på tävling, för vad är det för nytta med ett lite lättare hjulpar om luften pyser ur här och där?
Har kört om ganska många cyklister stående längs banan och snurrat hjul i hopp om att vätskan ska täta hål eller med halvt avkrängt däck.

Funkar det bra så blir det nog ett paket ormfrön sen oxå..

lördag, april 17, 2010

I morgon..

..kommer jag att "ge bort" en keps! Eftersom jag sedan länge bestämt mig för att inte delta i 4e och sista deltävlingen i årets Keps cup, där jag har en 15 poängsledning, så kommer nån annan att få vinnarkepsen.
Dagens race gick skapligt på den kuperade banan vid gamla hopptornet vid Fiskartorpet utanför huvudstan.
Blev 2 a igen efter ett stabilt lopp som dock avslutades med en vurpa och påföljande extremt oflyt i körningen sista 2 kilometerna.
Kanske kommer jag att tycka att det känns lite dragigt om skallen i sommar utan denna vinnarkeps som jag nu "ger bort ", men det får gå, trots min tunnhårighet...

onsdag, april 14, 2010

Tacksam

På dagens underbart sköna morgonsvältdistanspass (med lunchstopp efter 2.5 timme), fick man tillbaks lite av det man intecknat i alla vidrigt kalla, snöiga, gråa, regniga, hala, nollgradiga distanspass man grisat sig igenom i vinter.
Ledig, vardag, racercykel, vår, strålande solsken, lugn takt, sköna ben, lugnt psyke och bra sällskap blev det istället.
Jag vill passa på att tacka koltrasten som stillsamt väckte mig i morse, grusblåsaren som hade blåst ren asfalten från grus, skrattmåsarna i hamnen som trivdes i vattenglittret, solen som värmde, medvinden som uppstod ibland, tanten på fiket som bara ville ha 75 kr för en lunch, vattnet i flaskan och mina katter som välkomnade mig hem efter passet.

På kvällen gick katten Selma och jag en kvällspromenad och till hennes stora besvär så fick vi med oss en kåt hankatt 5 meter bakom oss hela promenaden.
Tyvärr är Selma en steriliserad snygg honkatt.
Finns det nåt mer hopplöst än att vara hankatt o springa efter sterila honor??
Jo det finns det.
Tillexempel den hopplösa vetskapen om att jag måste jobba i morgon..

söndag, april 11, 2010

Skillnad på Talang och "Talang"

Nej, det är inte jag på bilden, utan en till synes rätt glad Gunnar T från gårdagens keps cup i Täby.
Bilden ljuger en del, för glad har han inte varit i helgen...
En ickeglädje som inte blev bättre av dagens Keps cup race arrangerat av Spårvägen.
Vi har ganska lika träningupplägg Gunnar och jag (ett träningsupplägg som jag "styr" en del) och detta har resulterat i lite framgång faktiskt. Gunnar har radat upp SM medaljer och sverigecupvinster dom senaste åren och för min del så har det resulterat i att jag blivit typ något bättre eller nåt...?
Men denna vinter så har GT varit sjuk nästan hela vintern och jag har varit frisk (som vanligt) så just för tillfället är jag lite närmare honom än jag brukar vara, och idag lyckades jag köra ifrån honom på en tävling. (Nåja keps cup iallafall)
Men det krävdes att han hade en hel vinter av sjukdomar, strul, kombinerat med väldigt dålig dagsform och felaktigt val av cykel för att detta skulle ske.
Om Gunnar är arg efter denna helg, tänk då på hur arg jag borde vara alla andra år eftersom jag kör så här sakta nästan jämt, fast jag tränar ungefär lika. Där har vi skillnaden i medfödd talang.
Nåja, det finns faktiskt dom som kör saktare än mig oxå.
Idag var det åter bara 1st som körde ifrån mig och nu LEDER jag Keps cup sammanlagt i H40.
OOOTROOOLIGT!!

lördag, april 10, 2010

Ingen chock direkt


Idag kördes första tävlingen i träningsserien Keps cup och jag ställde mig lite osäkert, precis som första racet förra året, lite för långt bak i starten.
Och strax efter starten blir det strul i ett trång passage och jag hamnar självklart väntandes bakom detta strul och ser mina konkurrenter försvinna i fjärran, precis som förra året.
Efter ett förstavarv i kö på trång, flack men rolig bana börjar jag sedan köra upp mig sakta men säkert och kommer ikapp och förbi dom flesta rimliga konkurrenterna.
Det gick ungefär som förväntat och det var inte chockjobbigt eller chockbra, men fullt godkänt.
Och tittar man på pulsstaplarna så kan man se att tävling är bästa träningen...


torsdag, april 08, 2010

Andas djupt!

När jag kom hem från jobbet så hade jag egentligen bara lust att göra som min katt, nämligen att gömma mig i en mörk håla nånstans och bara låta en skitig fot sticka ut till omvärlden.
Men efter lite klassisk Kronblomsömn, så kom jag ändå iväg för att köra kvällens klubbträningsrace på landsväg.
Det är skönt att låta lite sval Aprilluft rensa systemet.
Så skönt att jag vann racet.
Vi snackar stora tävlingar här...
Posted by Picasa

måndag, april 05, 2010

Ymnigt snöfall +1 grad o distanspass..

Idag fanns det väderförutsättningar för att man kunnat sluta med cykel, men som tur är hade jag skapliga ben för första gången på nån vecka, så jag fortsätter ett tag till.

söndag, april 04, 2010

Trögt

Idag körde vi MTB premiär på mestadels barmark.
Jag kände mig stel, trög, otymplig o dålig.
Men en lust att förbättra mig markant till nästa gång.

torsdag, april 01, 2010

1a April..

...har för mig dom senaste åren inneburit premiär på landsvägscykeln. Så oxå detta år, och GP racet i Finsta har varit nästan lika traditionellt.
Solen tittade fram på kvällskvisten och 4 st tappra cyklister stod på startlinjen.
Trots att alla kanske inte var lika bra förberedda som jag denna dag, så blev jag iallafall så trött att glasögonen immmade igen vid målgång.
Känslan av Gp race kanske inte infann sig riktigt då man fick ta det väl lugnt i grusiga kurvor + att startfältet var lite utspritt, men jag körde loppet som ett tempolopp på dryga 34 min och gick segrande ur striden.
Posted by Picasa