Den riktiga säsongsstarten blev av i helgen med 2 st race i Västgötacupen
Starka startfält i båda faktiskt

Började med 1a majloppet nere i Kvänum, som jag aldrig tidigare kört!!
Ett kort lopp på en flack bana på mestadels skogstig.
Här hade jag en del problem att hänga med på första varvet av två då alla körde skitfort i början, men sedan blev en del trötta o låg lite i vägen för min framfart.
På det andra varvet fann jag oanade krafter o körde upp mig väldigt snabbt till en tredjeplats som jag dock blev av med 100 meter före mållinjen till förmån för "sistavarvsspecialisten" Kent Inge Ahl, HjoVK.
Så jag blev 4a av istället... något bitter över detta
Är dock mycket nöjd med min fart på slutet eftersom flacka småstökiga banor där man bara matar på inte är min favorit.

Dagen efter var det dags för mitt favoritrace, nämligen Mjölbybiken.
Här är det istället en bana som passar mig perfekt med sin lite brantare kupering med inslag av tekniska partier o fina snabbåkta stigar.
Har bara bra resultat härifrån sista åren

Kanonben för dagen men halvdan start.
Körde upp mig snabbt och efter första riktiga backen låg jag 2a i H40 klassen med regerande svenska sprintmästaren Jonas Palmberg OK Hammaren en bit framför och H50 värstingen Benny Andersson Åstorp bakom mig.
H 50 startade samtidigt
Blev dock av med 2a platsen strax innan varvning då ytterligare en  SM medaljör,  Magnus Pettersen Almby blåste förbi.
Hade en liten intern fajt med Benny Andersson resten av loppet som jag dock fick se mig slagen av med ca 30sek,  men 3e platsen i H 40 var ändå säkrad.

Så nu behöver jag inte gräma mig över att jag inte nått pallen i år, för det är redan gjort.